Hummelo

Middelpunt van de Achterhoek

Hoewel Hummelo niet het precieze middelpunt van de Achterhoek is, voelt dat wel zo. Met de fiets sta je na een mooie rit langs de rivier de IJssel in hartje Hanzestad Doesburg of in de winkelstraat van Doetinchem. Ook de grotere stad Zutphen ligt binnen fietsbereik van het vakantiehuisje. Liever de kleinere parels bezoeken? Het kleinste stadje van Nederland, Bronckhorst, ligt op een halfuurtje fietsen van het vakantiehuis. Hier vind je veel monumentale boerderijtjes en een restaurant om even te pauzeren. Of bezoek het gezellige centrum van Vorden met talrijke leuke eetgelegenheden en acht (!) kastelen.

De hoogtepunten van Hummelo

Na een korte wandeling of fietstocht sta je in het gezellige centrum van Hummelo. Het is met recht een dorpje te noemen, het heeft net iets meer dan 1.000 bewoners maar rijk aan geschiedenis. In en rondom Hummelo vind je maar liefst 38 monumenten. Daarnaast is Hummelo het geboortedorp van de boerenrock en de band Normaal. Hét middelpunt van het dorp is dan ook het beeld van de (in de Achterhoek) wereldberoemde band. Het hele jaar door valt er heerlijk te wandelen in de omgeving van Hummelo, bekijk bijvoorbeeld wat er nog over is van kasteel Enghuizen en het landgoed. Ook aan activiteiten geen gebrek: sla een balletje op de golfbaan in het naastgelegen Hoog-Keppel of ontdek de omgeving met paard en wagen bij De Klevenhorst.

Restaurants rondom Hummelo

Een van de meeste geliefde restaurants van de Achterhoek bevindt zich in de Hummelo. De Gouden Karper is een fenomeen in Hummelo maar ook ver daarbuiten. Het restaurant serveert klassieke seizoensgerechten, maar met name de aankleding is uniek. Dikke tafelkleden, bediening in zwart-wit en een bruin café, creëren een fantastische sfeer voor een driegangendiner. Iets minder formeel? Bezoek dan ’t Normaalste café van de Achterhoek: Café de Tol. Buurtbewoners doen graag een drankje bij dit café, maar ook voor een hapje kunt je hier goed terecht. Wil je nou écht dichtbij willen eten? Dan vind je op nog geen kilometer afstand Het Wapen van Heeckeren. Aan dezelfde straat als de Rode Beuk vind je ook de IJsboerderij de Steenoven met ambachtelijk boerenijs.

Seizoenshoogtepunten in Hummelo

Meer activiteiten in de gehele Achterhoek

https://achterhoek.nl/Evenementen