Fietsen door de Achterhoek

Fietsen door de Achterhoek

Met de vele prachtige fietsroutes kun je makkelijk hele dagen door de omgeving fietsen. Hummelo heeft verschillende knooppuntroutes waar je zo bij aan kunt haken. Je zult zien dat je door de vele ‘sluiproutes’ door bossen vaak sneller op de bestemming bent dan met de auto. Vanuit Hummelo fiets je binnen tien minuten op de dijk langs de Oude IJssel die je naar Doetinchem of Doesburg voert.

De mooiste routes

Echte aanraders zijn routes die langs de Oude IJssel voeren of richting de heuvels van het Montferland. Er zijn genoeg routes om uit te kiezen op fietsnetwerk.nl. Daar kun je zelf kiezen hoelang (of kort) je de route maakt. De routes zijn gratis en hebben soms zelfs leuke thema’s zoals: molens, kastelen en geschiedenis. Het handige van deze website is dat zij ook leuke eetgelegenheden op de route tippen!

Vakantiehuis de Rode Beuk

Happen en trappen

Met het concept Happen en Trappen sla je twee vliegen in één klap: ontdek de omgeving én heerlijk eten. Je fietst van gang naar gang. ’s Ochtends haal je een koffie en je eindigt in de middag bij het nagerecht. Er zijn verschillende versies van Happen en trappen in de omgeving. In Hummelo zelf begint de route Rondje Achterhoek https://www.happenentrappen.nl/route/62. Maar er zijn nog veel meer routes te vinden. Tip: de route in Winterswijk: Slingeren langs de Slinge. Toch liever wandelen? Er zijn ook Hap en stap routes!

Fiets huren?

Een fiets huren kan bij verschillende plaatsen rondom Hummelo. Een aantal hiervan: Bulten Tweewielers in Doetinchem, Kappert Fietsenverhuur in Zelhem en Fluit tweewielers in Doetinchem. Ook bij restaurant De Gouden Karper is het eventueel mogelijk om fietsen te huren voor bijvoorbeeld Happen en Trappen. De voordeligste optie is om eigen fietsen mee te nemen naar De Rode Beuk.

Heb je wel genoeg gehad van al dat fietsen? Dan kun je ook e-choppers in stijl van de Achterhoekse vlag huren. De elektrische scooters in de vorm van de iconische motoren met hoog stuur zijn steeds geliefder in de omgeving. Vaak krijg je een route bij het verhuurbedrijf, maar je kunt natuurlijk ook zelf lekker je eigen plan trekken! Er zijn genoeg adresjes om de elektrische scooters te huren zoals bij Free Wheel in Vorden of bij Achterhoekonwheelz in Zelhem.